Ο Παγωτατζής
Οι παγωτατζήδες έβραζαν το γάλα και πρόσθεταν ζάχαρη, αυγά, βανίλια ή κακάο, ανάλογα με τη γεύση που θέλανε να φτιάξουν. Όταν έβραζε το μείγμα, το κατεβάζανε από τη φωτιά και το τοποθετούσαν σε ένα μεταλλικό κάδο, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε ένα ξύλινο βαρέλι. Στο κενό που υπήρχε ανάμεσα στο ξύλινο βαρέλι και στο κάδο, τοποθετούσαν πάγο και συνέχιζαν να ανακατεύουν το μείγμα μέχρι να πήξει. Φόρτωναν το βαρέλι στο καρότσι και με μια ειδική μεταλλική κουτάλα και τα χωνάκια ξεκινούσαν τη δουλειά τους. Κατά διαστήματα έριχναν κομμάτια πάγου εξωτερικά για να μη λιώσει το παγωτό.
ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΣ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Φ. ΙΝΤΕΡΝΕΤ) |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου